Een verjaardagskalender maken kun je voor jezelf doen. Zo personaliseer je een kalender en tegelijkertijd heb je een handige ondersteuning waardoor je nooit meer een verjaardag vergeet. Maar een verjaardagskalender maken is ook een leuk cadeau om aan iemand te geven. Hierbij heb je de keuze uit meerdere soorten kalenders, waaronder een kalender zonder jaartal of een kalender met jaartal. Een kalender met jaartal is specialer want het is voor een specifiek jaar, terwijl een kalender met jaartal leuk is omdat het voor lange tijd gebruikt kan worden. Maar aan wie zou jij een verjaardagskalender cadeau doen? In deze blog bieden we je wat inspiratie.

Verjaardagkalender voor je ouders

Een kalender kun je aan vele mensen cadeau doen. Als er één iemand blij zal zijn met dit cadeau, dan zijn het wel je ouders. Tegenwoordig kun je online je eigen kalender ontwerpen en vullen met je eigen foto’s. Hierbij kun je denken aan foto’s met je ouders samen, maar je kunt ook kiezen voor foto’s van dierbare herinneringen. Vaak wordt er bij kalenders voor ouders gekozen voor foto’s van kinderen en/of de kleinkinderen. Zulke foto’s op de kalender zullen zonder twijfel een lach op het gezicht van je ouders toveren. Daarom is dit een uitstekend cadeau voor een verjaardag, jubileum, Sinterklaas of kerst bijvoorbeeld. Maar als kleinigheidje tussendoor is dit natuurlijk ook een mogelijkheid.

Kalender voor vrienden

Ook aan vrienden is het bijzonder leuk om een verjaardagskalender te geven. Misschien heb je wel iemand in je vriendenkring die er bekend om staat dat hij of zij altijd verjaardagen vergeet. In dat geval is het helemaal een perfect cadeau. Maar een verjaardagskalender doe je vooral aan iemand cadeau om op een unieke wijze leuke herinneringen met elkaar te delen. Je kunt hier foto’s op plaatsen van die ene keer uitgaan die onvergetelijk was, of die leuke vakantie die jullie samen hebben gedaan. Welke dierbare herinnering je ook wilt delen met een vriend of vriendin, je kunt het plaatsen op een kalender. 

Kalender als relatiegeschenk

Verjaardagskalenders zijn niet alleen een interessante optie voor particulieren. Ook voor bedrijven zijn dit soort kalenders een interessante optie. Hierbij kan het gaan om een kalender voor medewerkers, waarbij allerlei foto’s van collega’s op de kalender te zien zijn. Maar als bedrijf of onderneming kun je ook een kalender weg geven als relatiegeschenk. Hier kun je allerlei afbeeldingen op plaatsen, bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Als deze kalender bij iemand in huis hangt en andere mensen zien het, dan is dit relatiegeschenk ook gelijk een goed promotieartikel. Wie weet trekt je bedrijf op deze manier wel nieuwe klanten aan. Kies daarom ook voor een verjaardagskalender.