Borrelen, wie houdt er nou niet van? Het is altijd leuk om een gezellige avond te hebben met vrienden en familie, maar het kan ook een aanslag zijn op je portemonnee. Gelukkig zijn er veel slimme manieren om geld te besparen tijdens het borrelen, zonder dat je hoeft in te boeten op kwaliteit.

Kies voor huismerk en goedkopere alternatieven

Je hoeft niet altijd te kiezen voor de duurste merken als het gaat om drankjes en hapjes. Vaak zijn huismerken en goedkopere alternatieven net zo lekker, en soms zelfs beter dan de duurdere opties. Probeer bijvoorbeeld eens een goedkoper biertje of wijn en je zult zien dat het niet per se minder lekker is. Maak ook gebruik van aanbiedingen in de supermarkt en horecagroothandels. Zo kun je bijvoorbeeld grote hoeveelheden chips, nootjes of drankjes kopen wanneer deze in de aanbieding zijn.

De lokale markt kan een geweldige plek zijn om goedkoop ingrediënten te kopen. Hier kun je bijvoorbeeld verse groenten, fruit en noten kopen voor een fractie van de prijs die je in de supermarkt betaalt.

Maak zelf hapjes

In plaats van kant-en-klare hapjes te kopen, kun je ook zelf lekkere hapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoop noten kopen en deze zelf roosteren en kruiden. Ook kun je zelf dips maken, zoals hummus of guacamole, in plaats van deze in de winkel te kopen. Het organiseren van een potluck is ook een leuke, gezellige optie. Een potluck is een goede manier om geld te besparen tijdens het borrelen. Vraag elke gast om een gerecht mee te nemen, zodat iedereen kan genieten van verschillende hapjes en drankjes!

Koop seizoensgebonden ingrediënten

Seizoensgebonden ingrediënten zijn vaak goedkoper dan ingrediënten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Zo kun je in de winter bijvoorbeeld kiezen voor warme hapjes met seizoensgroenten, zoals pompoen of spruitjes. In de zomer kun je juist kiezen voor frisse salades met seizoensfruit, zoals aardbeien en meloen.

Houd het simpel

Soms is simpel beter. In plaats van allerlei ingewikkelde hapjes en drankjes te maken, kun je ook kiezen voor simpele maar lekkere opties. Zoals een kaasplankje met stokbrood en druiven, of een schaal met verschillende soorten chocolade.

Heb je nog restjes over van een vorige borrel? Maak hier dan gebruik van en maak er nieuwe hapjes van. Zo kun je bijvoorbeeld stukjes kaas en worst gebruiken voor een ovenschotel of een quiche.

Borrelen hoeft niet duur te zijn. Met slimme trucs kun je een gezellige en kwalitatieve borrel organiseren zonder te veel geld uit te geven. Door thuis te borrelen, slim in te kopen en zelf hapjes en drankjes te maken, kun je kosten besparen en tegelijkertijd heerlijk genieten van het samenzijn met vrienden en familie!