Een heerlijke wijn is een traktatie op zich, maar vaak ook een verrijking van iets anders. Denk aan klassieke wijn-spijs combinaties, waardoor de juiste wijn een gerecht nog beter doet smaken. Maar een goede wijn heeft niet alleen de kwaliteit om een smaak naar een hoger niveau te tillen, maar ook om je leven te verrijken. Dit zin een aantal wijnen die de perfecte aanvulling zijn op moderne activiteiten, zoals:

Wijn-activiteiten combinaties

Wijnliefhebbers zijn nooit klaar met proeven aangezien er talloze wijnen zijn om te ontdekken uit allerlei hoeken van de wereld. Het kennismaken met een diverse aanbod van wijnen kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan een professionele wijnproeverij in eigen land, of bijvoorbeeld tijdens een weekendje in de Belgische Ardennen. Ideaal om erachter te komen welke wijnen jij lekker vindt. 

Combineer nu een filmavond op de bank met een lekkere wijn. Zo’n avondje is namelijk perfect om een wijn echt goed te proeven, waardoor je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een soepele Merlot. Een rode wijn met een vrij zachte smaakt gaat erg goed samen met een hartige snack. 

Maar als gokkasten voor eindeloos vermaak je voorkeur hebben, dan mag ook de wijn best wat spanning teweegbrengen. Denk aan een wijn met een unieke afdronk, waardoor je tijdens het spelen nog meer op het puntje van je stoel zit. Kies voor een rode wijn met een krachtige afdronk zoals een Zuid-Amerikaanse wijn uit de “nieuwe wereld”. 

Iets anders dat je een keer gedaan moet hebben, is het oplossen van een escape spel. Een geweldige activiteit om met vrienden of familie te doen, waarbij je gegarandeerd bent van een hoop gelach. Voor deze activiteit is het aan te raden om voor een soepele wijn te kiezen, zoals bijvoorbeeld een Chardonnay. Een perfecte wijn die door velen wordt gewaardeerd en een witte wijn die vrijwel overal bijpast, als je van plan bent om verschillende hapjes op tafel te zetten.

Gelukkig is een mobiel casino altijd bereikbaar, waardoor je altijd vanuit je luie stoel een bezoekje kan brengen aan jouw favoriete spelsite. Een heerlijke activiteit om in je eentje van te genieten, vergezeld door een goed glas wijn of … een heerlijke port. Port is in feite een versterkte wijn, en een witte variant is heerlijk als digestief na een goede maaltijd of ga voor een rode variant tijdens een avondje ontspanning.

De laatste activiteit die we je niet willen onthouden is een avondje videobellen met vrienden. Het gebeurt steeds vaker dat we geen tijd hebben om op een fysieke locatie met elkaar af te spreken en dankzij de huidige technologieën is een online afspraak bijna even gezellig. Een perfecte avond voor een bubbel, zoals een lekker glas prosecco of zelfs een champagne. Een heerlijke drank om het leven te vieren in goed gezelschap. 

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je inspiratie heeft gegeven voor het kiezen van wijnen in combinatie met hedendaagse activiteiten. Want ook alledaagse, moderne ervaringen zijn een goed moment om een flesje high wine open te trekken.