High wine Eindhoven

Soms krijg je ineens spontaan zin in een onwijs gezellige middag. Een middag met vrienden, met lekkere hapjes, een goed gesprek en natuurlijk met een heerlijk glas wijn. Of met meerdere glazen. Wat is er dan leuker dan op een mooie locatie in of in de buurt van Eindhoven te genieten van een goed verzorgde High Wine Eindhoven?

4.3/5

High Wine

Een High Wine is eigenlijk het hartige broertje van de oorspronkelijk uit Engeland overgewaaide High Tea. Hier ontstond het rond een uur of vier in de middag nuttigen van een tussenmaaltijd, waarbij allerlei broodjes en zoete lekkernijen geserveerd werden samen met een aantal koppen thee, in het midden van de negentiende eeuw. Dit toen Anna, zevende hertogin van Bedford zo vroeg op de middag al honger kreeg en niet kon wachten tot de avondmaaltijd geserveerd werd. De High Tea werd een landelijk succes. We hebben in Nederland nog wel ruim anderhalve eeuw moeten wachten voordat ook wij kennis mochten maken met de High Tea, maar gelukkig kwam het goed.

Wij Nederlanders zouden geen echte Nederlanders zijn als wij geen draai aan de High Tea zouden hebben gegeven. We wilden het graag net iets anders omdat we liever hartige koude en warme hapjes eten dan hele zoete broodjes en taartjes. Maar daar past geen thee bij. Een goed glas wijn wel. Het duurde dan ook niet lang of de High Wine werd geboren.

Een High Wine in Eindhoven betekent wat later op de middag, zo vanaf een uur of vijf, genieten van verschillende hapjes, met af en toe een zoete uitspatting ertussen en van goede wijn(en). Heel kenmerkend voor een High Wine Eindhoven is het opdienen van de verschillende hapjes op een etagère, soms zelfs op meerdere tegelijkertijd. Dit oogt niet alleen fantastisch, het is ook nog eens erg handig. Leveren vele bordjes en bakjes op één tafel in bijna alle gevallen plaatsgebrek op en is het allemaal wat moeilijk te eten, omdat je er niet zo goed bij kunt, door de hoogte in te gaan, los je deze problemen in één klap op.

In en om Eindhoven vind je een flink aantal uiteenlopende leuke High Wine locaties, waar het bijzonder goed toeven is. Met een klein gezelschap, maar ook met grotere groepen; hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Omdat het in veel gelegenheden niet direct duidelijk is of er een High Wine arrangement wordt aangeboden, hebben wij voor jullie ‘voorwerk’ gedaan en de leukste alvast op een rijtje gezet. Door te klikken op de doorverwijzingen naar de eigen sites, kun je direct zien wie wat wanneer en hoe precies aanbiedt.

Een ding hebben alle locaties gemeen. Voor allemaal geldt dat genieten van samenzijn en het nuttigen van de godendrank wijn een feestje moet zijn en dat maken ze ervan, iedere keer opnieuw! Geniet van je High Wine Eindhoven!