Borrelen op het terras met vrienden of familie is altijd een goed idee. Voor de echte wijnliefhebbers kan dit nu nog lekkerder met een High Wine. Benieuwd wat een High Wine precies inhoudt? Lees dan snel even verder!

Wat is een High Wine?

Een High Wine is eigenlijk het zusje van een High Tea, ze hebben veel overeenkomsten en een paar verschillen. Waar je bij een High Tea vooral geniet van verschillende soorten thee en zoetige hapjes, krijg je bij een High Wine verschillende wijnen en hartige hapjes geserveerd. Het bestellen van een High Wine is een goede manier om veel wijnsoorten te ontdekken en te proeven. De High Wine wordt normaliter geserveerd in een paar gangen, met elke gang andere wijnen en hapjes.

Welke hapjes passen er bij een High Wine?

Bij een High Wine worden verschillende hapjes geserveerd, voornamelijk hartige hapjes. Per ronde worden er ook nieuwe hapjes geserveerd. Maar in principe ligt het soort hapjes helemaal aan de verschillende wijnen die worden geserveerd. Bij rode wijnen zal je vooral vleesgerechtjes kunnen verwachten en bij witte wijn kunnen bijvoorbeeld olijven geserveerd worden.

Waar kan ik terecht voor een High Wine?

De eerste mogelijkheid en voordeligste manier om te genieten van een High Wine, is om hem zelf te maken. In de keuken kun je zo aan de slag met het maken van verschillende hapjes en het kiezen van verschillende wijnen. Heb je niet zoveel zin om zelf aan de slag te gaan? Bij veel restaurants in heel Nederland kun je aanschuiven voor een uitgebreide High Wine. Zo hoef je niet zelf aan de slag met ingewikkelde hapjes, maar kun je genieten van je wijntje en borrelhapjes. Voor een High Wine hoef je bij Het Laatste Tafeltje nooit teveel te betalen.

Hoe vind je de perfecte High Wine?

De perfecte High Wine vind je door te kijken naar voorkeuren van jou en je gezelschap. De één houdt waarschijnlijk van rode wijn en de ander heeft een voorkeur voor witte wijn. Maak samen een keuze voor wat voor soort wijnen jullie gaan en welke hapjes jullie voorkeur heeft. Als die keuze vast staat is het makkelijker om een keuze te maken bij welk restaurant jullie gaan genieten van een High Wine.

Waarom kiezen voor een High Wine?

Een High Wine is een nieuwe manier om verschillende wijnen uit vele streken te leren kennen. In korte tijd proef je heel veel smaken en dit wordt versterkt door de lekkere hapjes. Het bestellen van een High Wine kan prijzig zijn, maar bij Het Laatste Tafeltje geniet je van voordelige High Wines. Bijvoorbeeld bij een restaurant in Groningen. Benieuwd welk restaurant in Groningen een High Wine aanbiedt? Kijk snel op Het Laatste Tafeltje!