De afgelopen jaren waren ze daar opeens massaal; festivals! Van dancefestivals tot wijnfestivals en ook de foodtruckfestivals, en specifieke regiofestivals mogen we niet vergeten. Maar toen viel alles een aantal jaren stil door lockdowns en andere narigheid. Maar het goede nieuws is; we mogen weer! Ook in 2023 staan er vele leuke, gave, interessante, lekkere en hysterische festivals op de planning. En het leuke is, het is nog steeds een markt in op komst. Elk jaar komen er meer festivals bij én wordt het aanbod meer divers. Niet alleen op het gebied van de festivals zelf maar ook in de voorbereiding is er tegenwoordig van alles te koop. Hoe jij je voorbereid op een perfect festivalseizoen? Dit blog helpt je een handje.

Safety first

Om meteen maar met het meest saaie te beginnen; de veiligheid. Natuurlijks is het bezoek van een festival leuk, maar er zijn ook risico’s. Zo is er (bijna) geen festival zonder muziek. Om ervoor te zorgen dat je niet de avond na een festival met een piep in je oren in bed te liggen, zijn oordopjes een must. En om het saaie aspect meteen weg te halen, ga voor festival oordopjes. Daarmee sta jij leuk én goed op de voorste rij! 

Zorg er ook voor dat je geen prooi bent voor tasjesdieven en andere kwaadwillenden. Schaf een veilig exemplaar aan voor je geld en munten, en draag dit eventueel op je lichaam in een speciaal tasje. Kijk een rond op een site speciaal voor festival gadgets en je zult zien dat er al veel spullen zijn waar het praktische met het aangename wordt gecombineerd!

De programmering

Ga nooit naar een festival zonder dat je de line-up goed hebt bekeken én een plan hebt gemaakt. Een beetje festival heeft meerdere terreinen en stages. De kans is dan ook groot dat jij je favoriete act mist, wanneer je zonder voorbereiding op een festival verschijnt. De programmering wil nog wel eens op het laatste moment wijzigen, informeer je dus tot het moment van vertrek goed. Het is zonde wanneer je de beste acts mist, hiervoor heb je immers geen kaartje gekocht. 

De innerlijke mens

Kijk vooraf ook goed naar wat de regels zijn over het al dan niet meenemen van eten en/of drinken naar een festival. Soms is het toegestaan om je eigen eten mee te nemen, soms ook niet. In bepaalde gevallen is dit juist weer alleen beperkt tot de kampeerplaats. Kijk vooraf goed wat de regels zijn, want ál het eten op het terrein kopen kan wel eens aardig in de papieren gaan lopen. 

Kortom, een festival bezoeken is ook in 2023 een must. Bereid je goed voor en je zult zien dat dan ook meteen al de voorpret start. Dit maakt de terugkeer naar kantoor vaak nét iets soepeler na de feestmaand december!