Het aantal inbraken per jaar in Nederland is nog altijd zeer hoog. Dat komt voornamelijk doordat veel mensen niet in de gaten hebben hoe inbraakgevoelig hun woning is. Een klein openstaand raampje is voor een inbreker vaak al genoeg om de woning binnen te kunnen dringen. Is deze eenmaal in het pand, dan kan hij pakken wat hij pakken wil. Om dit te voorkomen moet je niet alleen zorgen dat je het dieven niet gemakkelijk maakt door ramen en deuren niet goed af te sluiten, maar ook door een goede alarminstallatie te installeren. Het goede nieuws is dat dit heel eenvoudig te regelen is en dat je er zelfs een verzekering voor kunt nemen. Zo verzeker je jezelf voor een paar euro’s per maand van een woning die inbrekers veel beter op afstand zal houden.

Neem een goed alarm

Uiteraard is het van belang om een inbreker geen kans te geven om je woning binnen te dringen dus zorg dat je deuren en ramen goed afgesloten kunnen worden. Wil je voor optimale zekerheid gaan, neem dan een alarmsysteem dat afgaat wanneer een ongenodigde gast je woning binnendringt. Een bewegingsmelder detecteert gelijk wanneer er beweging in de woning is. Vervolgens zal gelijk een luid alarm afgaan. Bovendien krijg jij meteen een melding op je telefoon. Je kunt dan in de woning kijken wanneer je gekozen hebt voor een camera bij je systeem. Zie je dat er onraad is? Dan kun je gelijk de politie alarmeren.

Je veiligheid verzekeren

Een goed alarmsysteem in je woning installeren, kan veel problemen voorkomen. Wist je dat een goed alarm ook kan zorgen dat je minder voor je verzekeringen betaalt? Maar hoe kies je dan het juiste alarm? Door ook je alarm te verzekeren! Bij Univé kun je een Alarm in Huis pakket nemen waardoor je zeker kunt zijn dat je een goede installatie in je woning krijgt. Het pakket is samengesteld door WoonVeilig, de marktleider op het gebied van slimme beveiliging in huis. Je huurt dit pakket van Univé waardoor je dus geen forse investering hoeft te doen om je woning te beveiligen. Wil je iets anders? Dan kun je je installatie gewoon weer opsturen. Daar wordt niet moeilijk over gedaan.

Overige verzekeringen om je woongenot te garanderen

Een inbraak is niet het enige probleem waar je als huizenbezitter mee te maken kunt krijgen. Ook problemen als lekkage, schoorsteenbranden en kapotte cv-ketels kunnen je woonplezier verminderen. Gelukkig kun je voor al deze problemen een verzekering afsluiten waardoor je veel onheil kunt afwenden. Kijk eens naar de mogelijkheden van Univé om een pakket samen te stellen.