Wijnliefhebbers weten als geen ander dat het bewaren en serveren van wijn een belangrijk onderdeel is van het genieten ervan. Een wijnklimaatkast is dan ook een onmisbare investering voor elke wijnliefhebber. Maar wist je dat een wijnklimaatkast niet alleen handig is voor het bewaren van je favoriete wijnen, maar ook voor het organiseren van een high wine? In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een wijnklimaatkast tijdens een high wine en waarom een dubbele zone wijnklimaatkast een goede keuze is.

Een high wine organiseren

Een high wine is een informele en gezellige manier om van wijn te genieten met vrienden, familie of collega’s. Het is een variant op de high tea waarbij je verschillende soorten wijnen proeft in combinatie met heerlijke hapjes. Bij het organiseren van een high wine is het belangrijk dat je de juiste wijn bij de juiste hapjes serveert. Dit betekent dat je een selectie wijnen nodig hebt die goed passen bij de verschillende soorten hapjes die je aanbiedt.

Voordelen van een wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast biedt verschillende voordelen bij het organiseren van een high wine. Met een wijnklimaatkast zorg je er ten eerste voor dat je wijnen op de juiste temperatuur worden bewaard. Bij het serveren van wijn is de temperatuur van groot belang, omdat dit de smaak en aroma van de wijn beïnvloedt. Zo kunnen witte wijnen het beste worden geserveerd tussen de 8 en 12 graden Celsius, terwijl rode wijnen tussen de 16 en 20 graden Celsius moeten worden geserveerd.

Wijn kan gevoelig zijn voor schommelingen in temperatuur, luchtvochtigheid en licht. Een wijnklimaatkast beschermt de wijn tegen deze invloeden, waardoor de kwaliteit en smaak van de wijn behouden blijft.

De wijn ligt klaar voor meerdere high wines

Een wijnklimaatkast biedt een efficiënte manier om wijn op te slaan. Door de verschillende lades en compartimenten kun je wijnen organiseren op type, streek of jaargang, waardoor je gemakkelijker de juiste wijn bij de juiste hapjes kunt vinden. Dankzij de grote opslagplaats op de door jouw ingestelde temperatuur heb je wijn klaarliggen voor meerdere high wines en hoef je er niet meer aan te denken om de wijnen klaar te leggen op de juiste temperatuur voor iedere high wine. 

Voordelen van een dubbele zone wijnklimaatkast

Een dubbele zone wijnklimaatkast biedt nog meer voordelen bij het organiseren van een high wine. Dankzij twee verschillende temperatuurzones heb je de mogelijkheid om twee verschillende temperaturen in te stellen. Hierdoor kun je zowel rode als witte wijnen en rosé op de juiste temperatuur bewaren en serveren, zonder dat je ze hoeft te verplaatsen.