Nederland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als het gaat om wijn, maar toch zijn er veel wijngaarden en wijnmakerijen te vinden in ons land. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een echte connaisseur, er zijn genoeg locaties in Nederland waar je terecht kunt voor een heerlijke wijnproeverij. Hieronder vind je enkele suggesties, dus er rest je niets anders dan een favoriet kiezen en een personenbus huren om met al je vrienden op pad te gaan!

Wijngaard De Amsteltuin – Amstelveen

Wijngaard De Amsteltuin is een biologische wijngaard gelegen in Amstelveen. De wijngaard heeft verschillende soorten wijnen, waaronder witte, rode en mousserende wijnen. Na een leuke rondleiding kun je hier allerlei soorten lekkere wijn proeven.

De Kleine Schorre – Dreischor

De Kleine Schorre is de grootste wijngaard van Nederland en is gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. De wijngaard heeft verschillende soorten wijnen, waaronder een mousserende wijn die bekend staat als de “Zeeuwse parel”. Je kunt een rondleiding krijgen door de wijngaard en wijnmakerij en genieten van een wijnproeverij in de proefruimte of op het terras.

Betuws Wijndomein – Erichem

Betuws Wijndomein is een biologische wijngaard gelegen in de Betuwe. De wijngaard heeft verschillende soorten wijnen, waaronder witte, rode en rosé wijnen. Geniet van een heerlijk glas wijn terwijl je geniet van het groene landschap.

De Apostelhoeve – Maastricht

De Apostelhoeve is gelegen op een heuvel in het zuiden van Nederland en is een van de oudste wijngaarden van Nederland. De wijngaard heeft verschillende soorten wijnen, waaronder een mousserende wijn en een rosé. Leer meer over de wijnen in Limburg en proef ze allen met uitzicht op het Limburgse landschap.

Domein Holset – Vijlen

Domein Holset is gelegen in het heuvelachtige Zuid-Limburg en is een biologische wijngaard die bekend staat om zijn mousserende wijnen. Je hebt het mooiste uitzicht over de wijngaard terwijl je een slok neemt van de lokale wijn!

De bovenstaande suggesties zijn slechts enkele van de vele locaties in Nederland waar je terecht kunt voor een wijnproeverij. Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of een echte connaisseur, er is altijd wel een wijngaard of wijnmakerij te vinden die bij je past. Vergeet niet om te reserveren voor een wijnproeverij en om te controleren of er specifieke regels of richtlijnen zijn voor het bezoeken van de wijngaard of wijnmakerij, zoals het dragen van gepaste kleding of het vermijden van sterke geuren. Zo kun je optimaal genieten van de heerlijke wijnen en de prachtige omgeving waarin ze geproduceerd worden. Snel die 9 persoonsbus huren en je bent ready to go!