Er is veel druk bij het kopen van wijn. Je wilt indruk maken op je vrienden en familie met de kwaliteit van je selectie, maar het kan lijken alsof je maar een beetje kunt doen met de weinige kennis dat je hebt. Dus, hoe doorbreek je die barrière? Door avontuurlijk te zijn. Probeer nieuwe wijnen zoals die van Matsu wijnen, vooral die uit landen die je nog niet eerder hebt geprobeerd. Wees niet bang om een ​​wijn te proberen waar geen bekend etiket of merknaam op staat. Je weet nooit wat voor soort verborgen juweeltje je zou kunnen ontdekken. Wees ook niet bang om ook iets uit een onbekend land te proberen. Dit zal je helpen je horizon te verbreden en je op het goede spoor te zetten voor toekomstig succes als wijnkenner.

Leer hoe je een goed wijnetiket herkent

Het etiket is het eerste dat je ziet als je naar een fles wijn zoals die van Zolla primitivo di manduria kijkt. Het is cruciaal dat dit etiket je aandacht trekt en je de fles niet meteen weer weg wilt leggen. Je moet op zoek naar een etiket dat duidelijk, gemakkelijk te lezen en goed georganiseerd is. De informatie op het etiket moet op afstand leesbaar zijn; koop niets met kleine lettertjes of onhandige plaatsing van tekst. Het label moet ook een algemeen gevoel van evenwicht hebben in termen van hoe hoog het is in vergelijking met hoe breed het is. Een goed voorbeeld is iets met zowel tekst als afbeeldingen. Er mag niet te veel tekst of teveel grafisch ontwerp strijden om ruimte op het etiket. Ze moeten elkaar mooi aanvullen zonder te schaars ontworpen te zijn.

Winkelen met de seizoenen

De beste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste wijn koopt, is door te winkelen met de seizoenen. Als je weet welk weer de smaak van je favoriete druivenrassen kan beïnvloeden, kun je ervoor zorgen dat wat er in je glas zit niet alleen je smaak weerspiegelt, maar ook de tijd van het jaar. Op deze manier heb je in ieder seizoen de meest verse en lekkere wijn.

Bepaal wat je van een wijn wilt 

Bij het kopen van een fles wijn is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Als je een idee hebt van wat voor soort wijn je wilt, wordt je zoektocht veel gemakkelijker en effectiever.