Misschien hebben we het te danken aan de Meilandjes, maar ‘wijnen’ met z’n allen is helemaal in. Niets leuker dan de werkdag met goede moed aanvatten om het daarna samen in schoonheid af te sluiten met een lekker glas wijn en tapas. Maar ook met vrienden en je gezin kun je gezellig aan het ‘wijnen’ gaan. We geven je tips om in het najaar optimaal te genieten. 

‘Wijnen’ afterwork

Ben je op het werk samen met je collega’s helemaal in de ban van een project dat bijna op zijn einde loopt? Na al het harde werk is het hoog tijd om de intensieve samenwerking te vieren! Ga met je collega’s wijnen op een afterwork drink die je zelf organiseert. Zet je favoriete playlist op en voorzie een lekkere schotel hapjes. 

‘Wijnen’ na een vakantie

Heb je net de meest fantastische reis achter de rug? Dan kan het fijn zijn om na te genieten van al het lekkers dat het land te bieden had. Koop typische ingrediënten uit de streek voor een avond in het thema van je reis. Ging je op reis naar het wijnland bij uitstek? Ga dan voor wijn uit Frankrijk die afkomstig is uit de streek die je hebt bezocht en voor je het weet beleef je jouw reis helemaal opnieuw.

‘Wijnen’ tijdens kerst

Misschien kijk je er wel al enkele weken naar uit: het aankleden van je huis in de kerstsfeer. Nu staat natuurlijk niet elke partner te springen om de kerstboom inclusief alle benodigdheden van zolder naar beneden te sleuren, toch heeft de kerstperiode iets magisch. En daar doen we het voor! Dan kun je er maar beter volop van genieten. 

Steek de handen samen uit de mouwen en ga voor een pre-kerstweekend boordevol decoratie, glinsters en bovenal gezelligheid. ’s Avonds heb je waarschijnlijk geen zin meer om te koken, dus kies voor snelle tapas en trek een flesje heerlijke kerstwijn open. Een top idee als afsluiter voor een geslaagd kerstweekend! Je geniet optimaal van elkaar en je hebt oog voor dat wat lekker is. Dat wordt genieten!

‘Wijnen’ met vrienden

Heb je al het zoveelste feestje achter de rug en ben je even toe aan een rustigere avond met vrienden? Nodig hen dan uit voor een proeverij bij je thuis. Zet bijvoorbeeld tien soorten wijn klaar en ga voor zowel rosé, witte als rode wijn. Creëer een gezellige setting in het kampvuurthema en voorzie de nodige sfeermakers. Steek de vuurkorf aan of een leuk pizza-oventje en ga voor een winteravond boordevol lekkers. Pizza’s en verschillende flessen wijn die telkens een ander smaakpalet aanspreken, vormen de ideale ingrediënten voor een geslaagde avond onder vrienden. ‘Wijnen’ kan zo plezant zijn!