Ben jij van plan om een wine tasting te organiseren voor je vrienden, familie of kennissen? Dan wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken! Je kunt ervoor kiezen om enkel een klein glaasje wijn in te schenken en mensen te laten raden, maar je kunt ze ook meenemen in het gehele proces. Kies bijvoorbeeld voor schorten bedrukken met een leuk ontwerp of de naam van je thema. Dit zorgt voor een extra dimensie aan je wine tasting en zal iedereen het erg leuk laten vinden! Daarnaast heeft iedereen zo een aandenken aan de leuke wine tasting!

Laat eigen wijnglazen bedrukken!

Als je zelf een wine tasting gaat organiseren, is het erg leuk om er veel werk van te maken. Dit ziet namelijk iedereen die naar je wine tasting komt, waardoor de sfeer enorm leuk wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je eigen wijnglazen laat maken. Wijnglazen bedrukken zorgt ervoor dat je direct iedereen versteld doet staan. Je kunt bijvoorbeeld je wine tasting een leuke naam geven en deze laten drukken op de wijnglazen. Ook kun je ervoor kiezen om schorten te laten bedrukken om het hele feestje af te maken. Door net wat meer moeite te doen dan normaal, krijgt je wine tasting een leuke sfeer en zal iedereen goed meedoen!

Welke wijnen ga je uitzoeken?

Voor de wine tasting is het natuurlijk uitermate belangrijk dat je leuke wijnen uitkiest. Het is altijd slim om wijnen uit te kiezen die goed van elkaar te onderscheiden zijn. Op deze manier proeft iedereen goed het verschil en kan er goed geraden worden over de verschillende smaken. Daarnaast kan het ook slim zijn om te kiezen voor speciale wijnen. Deze zorgen er namelijk direct voor dat je bezoekers van de wine tasting ook daadwerkelijk iets nieuws proeven. Tot slot kun je natuurlijk ook de keuze maken tussen rode, witte of rosé wijn. Het is aan te raden om een enkele soort wijn te nemen, zodat je direct goed de verschillende wijnen kunt vergelijken met elkaar om de smaken goed te krijgen.

De beste aankleding

Als je een wine tasting gaat doen, moet je natuurlijk ook veel weten over de wijnen. Het is belangrijk dat je precies weet wat je uitschenkt en waar de wijn vandaan komt. Naast dat je een groot verhaal gaat houden over de wijn, is het natuurlijk ook erg leuk om dit terug te laten komen in de versiering. Heb je bijvoorbeeld alleen maar wijnen uit Frankrijk? Zorg er dan voor dat de hele ruimte ook versiert is met Franse vlaggen en neem iedereen mee in dit thema. Zo krijg je een enorm leuke wine tasting!