Je instant noodles kan je zelf prima oppimpen met een heerlijk wijntje erbij. Voor een Mediterraans gerecht weet je waarschijnlijk best snel een goede wijn uit te kiezen, maar voor de Aziatische keuken is dat wat lastiger. Alleen onder de instant noodles is er al zoveel variëteit! Je kunt instant noodles kopen in allerlei vormen en maten, met allerlei uitgesproken smaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan eend, garnalen of zelfs kimchi. Als je meer wilt weten over welke wijn je goed zou kunnen combineren met je instant noodles, lees dan verder.

Strak met strak combineren

Je instant noodles haal je gemakkelijk bij de Toko, maar voor wijn moet je natuurlijk ergens anders wezen. De keuze in een wijnschap is nog groter dan de keuze in noodles. Er is ook niet één enkele wijn te noemen die bij instant noodles past, want de variëteit van noodle smaken is groot. Wel kun je zelf de juiste wijn kiezen, wanneer je de smaken van je noodles goed kunt duiden. Er zijn dan een soort van vuistregels waar je je aan kunt houden bij het kiezen van een wijn. Een hele belangrijke voor noodles is bijvoorbeeld de vuistregel om strak met strak te combineren.  Dit betekent dat wanneer je gerecht een zoute smaak heeft en dit een strak mondgevoel geeft, je hierbij een wijn kiest met een zuurtje. Noodles zijn nog al snel zout van smaak en met een wat zure wijn zorg je voor een volle en ronde smaakervaring. 

Pittigheid blussen

Een tweede idee om in je achterhoofd te houden bij een wijnkeuze voor bij instant noodles, is dat je wellicht de behoefte gaat voelen om de pittigheid van het eten te blussen. Een ideale wijnsoort voor deze behoefte is een witte wijn die kruidig is in smaak en bovenal een fris zuurtje heeft. Ook is het belangrijk dat de wijn die je kiest geen extreem hoog alcoholpercentage heeft, maar ongeveer beneden de 13,5 procent blijft.

Conclusie: de beste wijn voor je instant noodles

Instant noodles zijn er in zoveel uitvoeringen, dat er niet één wijnsoort is die je het best kunt drinken bij een noodle maaltijd. Wel kun je zelf nu een goede keuze maken door twee vuistregels. De eerste gaat over de zoute smaak van noodles en de tweede de pittigheid van het gerecht, maar beide komen ze ongeveer op hetzelfde neer. Bij noodles kun je dus het beste een frisse, witte wijn kiezen met een zuurtje erin.