Een avondje thuis wordt vaak gezien als saai of ongezellig, maar dat is helemaal niet het geval. Als je het goed aanpakt, kan een avondje thuis net zo speciaal zijn als een avondje in een of andere fancy bar. En natuurlijk heb je daar wel wat voor nodig, te beginnen met een goede fles wijn. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak en voorkeur, zeker als het aankomt op wijn. De een kun je wakker maken voor een glas rosé en de ander heeft toch liever een goed glas bordeaux. Voor een avondje thuis wijnen is het belangrijk om een goed gevuld wijnrek te hebben, zo kun je al je gasten blij maken met een wijntje naar smaak. 

Hoe maak je een avond thuis bijzonder? 

Misschien denk je dat gewoon thuis blijven niet goed genoeg is. Dat is nergens voor nodig, want met een klein beetje moeite kun je het thuis ontzettend gezellig maken. Denk aan een sfeervolle keukentafel met allerlei lekkers en heerlijke kaarsjes aan. Of een salontafel met een kaasplankje terwijl jullie lekker bijkletsen in een comfortabele schommelstoel. Denk aan speciale glazen, een goed samengestelde borrelplank en een gezellige inrichting met kaarslicht. Zo maak je het thuis net zo gezellig als in de bar, misschien nog wel gezelliger. De sfeer thuis is toch een stuk intiemer en je hebt alles zelf in de hand. Dat is ook weleens lekker, toch? 

Verdiep je in je drankje 

Als je het echt bijzonder wilt maken is het ook heel erg leuk om wat meer te leren over de wijn die je drinkt. Je kan bijvoorbeeld kijken welke hapjes lekker smaken bij de wijn die je in huis hebt. Of je kunt verschillende wijnen in huis halen voor een officiële wijnproeverij, wie weet kom je dan nog een nieuwe favoriet tegen. Als je een echt feestje hebt, is het ook heel erg leuk om de tafel te dekken alsof je bij een echte wijngaard gaat proeven. Verschillende flessen wijn op tafel, je mooiste glazen erbij, wat lekkere hapjes en nodig je favoriete mensen uit. Gegarandeerd dat jouw avondje thuis een groot succes gaat worden. En dat je vrienden en familie je smeken om nog eens zo’n leuk avondje te organiseren. Natuurlijk is dit maar één idee en kun je volledig je eigen draai geven aan een avondje thuis. Maar één ding is zeker: een avondje thuis is zeker niet saai.