Waarschijnlijk is het je al opgevallen: alles begint alleen maar duurder te worden. Hierbij hebben we het niet alleen over de prijs van je boodschappen of dat ene nieuwe kledingstuk dat je zo graag wilt hebben, maar ook de prijs van je vaste lasten. Dat alles duurder blijft worden heeft onder andere te maken met de inflatie die behoorlijk gestegen is. Helaas zijn wij als consument daar de dupe van geworden. Je bent hierdoor honderden euro’s extra kwijt aan normale zaken zoals douchen, het verwarmen van je huis en boodschappen doen. Toch zijn er een aantal handige tips om wat geld te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld korter gaan douchen door douchetimers te gebruiken. 

Waarom kiezen voor een douchetimer?

Ondanks dat de prijzen maar lijken te stijgen is er ook een lichtpuntje, namelijk dat Nederlands ontzettend goed zijn in besparen. Je kunt op heel veel verschillende manieren geld besparen. Deze manieren zijn helemaal niet zo moeilijk en kunnen eenvoudig in ieder huishouden geïmplementeerd worden. Zo kun je korter douchen met een vrolijke douchetimer van Happyshopper. Met een douchetimer zorg je ervoor dat je nooit meer te lang onder de douche staat. Wij weten als geen ander hoe lekker het is om soms wat langer onder de warme douche te staan, toch is het aan te raden om je douchetijd in te korten naar maximaal 5 minuten. In deze 5 minuten kun je makkelijk je haren en lichaam wassen en heb je zelf nog voldoende tijd om je te scheren. 

Bespaar tot wel 20.000 liter water

Gemiddeld douchen Nederlanders ongeveer 8 minuten. Met een douchetimer kun je dit terugbrengen naar maximaal 5 minuten. Door jouw douchetijd te verkorten naar 5 minuten kun je als huishouden tot wel 20.000 liter warm water per jaar besparen. Als je dit omrekent naar besparing op de energierekening is dit al snel zo’n € 80. Deze € 80 kun je in je eigen portemonnee steken of gebruiken om de andere hogere kosten te betalen. Daarnaast kun je dit geld natuurlijk ook voor leukere dingen gebruiken, zodat je daar niet op hoeft te besparen. 

Ook goed voor moeder natuur

Naast dat een douchetimer goed is voor de portemonnee, zal ook moeder natuur je dankbaar zijn. Je verbruikt namelijk minder energie, wat een stuk beter is voor het milieu. Dit maakt van een douchetimer eigenlijk een nog beter hulpmiddel. Een douchetimer zelf hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn en is slechts een kleine investering.