Organiseer je thuis een borrelavondje en wil je deze net iets specialer maken? Tover jouw woonkamer dan om in een High Wine met passende hapjes, lekkere wijnen en een mooie tafelaankleding! Kies voor verschillende gangen en een mix van verschillende wijnen, kleed de tafel daarbij mooi aan, serveer de hapjes op mooie planken of in toffe schalen en je avond is helemaal compleet! We hebben alle essentials voor deze avond op een rijtje gezet! 

wijnhangers

The basics: wijn en hapjes

Het begint natuurlijk bij de basis: goed eten en drinken! Kies hierbij bijvoorbeeld voor een mix van wijnen die bij verschillende soorten hapjes passen. Vaak staat er op de fles vermeld bij welke smaken de wijn goed past, zodat je dit goed kan matchen met de hapjes. Ga bijvoorbeeld voor een mooie witte wijn als je hapjes serveert met vis en juist voor rood als je kiest voor gangen met vlees. Je kunt daarbij ook kiezen om de hapjes in verschillende gangen te serveren en bij elke gang een wijn te matchen. Het is maar net wat je zelf leuk vindt! 

Tafelaankleding bij de wijn

Er zijn nog een aantal items essentieel als het op de wijn aankomt. Zo is het handig om de fles snel te kunnen ontkurken, zonder dat er kurk in de fles terecht komt. Kies voor een elektrische ontkurker van Balvi. Dan weet je zeker dat je de kurk er met gemak uit krijgt! Ook een koeler mag natuurlijk niet ontbreken. Zet de fles in een ijs bucket of een toffe wijnkoeler van House Doctor! Wil je nog een extra touch geven aan de wijnglazen? Versier ze dan met speciale wijnglas hangers van Zusss. Zo personaliseer je de glazen en weet iedereen nog van wie welk glas is! 

servies

Serveerschaaltjes- en planken

De hapjes til je naar een hoger niveau door ze te serveren op toffe bordjes, mooie schaaltjes of op een houten serveerplank. In het tafelservies van House Doctor zien de hapjes er nog mooier uit en een serveerplank met lieve tekst van Zusss mag ook absoluut niet op tafel ontbreken! 

kaarsen

Sfeer aan tafel

Kleed de tafel van tevoren mooi aan met een tof tafelkleed, bloemenvazen en een aantal kaarsen. De leukste vaasjes vind je bij Present Time en lekkere geurkaarsen scoor je van The Gift Label. Hier creëer je sfeer mee en kun je eindeloos blijven tafelen! 

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan om je eigen High Wine avond te organiseren. Wij wensen je alvast veel plezier!