Wanneer je echt van wijn wil genieten, is een wijnvakantie iets wat zeker op je bucketlist moet staan. Tijdens een vakantie als deze bezoek je wijngaarden in bekende wijnregio’s. Daarnaast proef je natuurlijk allerlei verschillende wijnen. Maar hoe bepaal je de bestemming voor je volgende wijnvakantie ? In deze blog vertellen we je wat de 4 criteria hiervoor zijn. Lees dus verder om snel je eigen wijnvakantie te kunnen boeken.

Verschillende wijnen halen

De eerste manier om te bepalen waar je volgende wijnvakantie zal zijn, is door verschillende wijnen te halen. Iedereen heeft namelijk een ander smaakpalet, waardoor het zaak is om te bepalen uit welke regio de wijn komt die je lekker vindt. Daarom is het slim om via bijvoorbeeld wijnhandel bergovino verschillende flessen te halen. Wanneer je een paar favoriete wijnen hebt gevonden, kun je kijken waar ze vandaan komen. Zijn de regio’s van oorsprong redelijk dicht bij elkaar? Dan is het zeker geen slecht idee om naar de regio van deze wijnen te gaan en hier je wijnvakantie te vieren.

Naar de periode kijken wanneer je wil gaan

Het is ook heel belangrijk om rekening te houden met de periode wanneer je bepaalt waar je volgende wijnvakantie plaatsvindt. Er zijn namelijk het hele jaar door verschillende wijnfeesten in verschillende streken. In augustus bijvoorbeeld wordt het in Italië en Frankrijk vrij levendig vanwege het jaarlijkse oogstseizoen . Wanneer je dus in deze periode een regio wilt bezoeken, is het zaak om bijvoorbeeld je accommodatie vroeg te boeken.

4 manieren om te bepalen waar je volgende wijnvakantie zal zijn

Kijk naar je budget

Verder moet je ook naar je budget kijken wanneer je beslist waar je volgende wijnvakantie zal plaatsvinden. Verschillende regio’s kunnen namelijk verschillende kosten met zich meebrengen. Bovendien kan het goedkoper zijn om in een bepaalde regio te verblijven dan in een andere regio. Dit is afhankelijk van de tijd van het jaar en of je al dan niet vooraf accommodatie boekt.

Doe onderzoek naar elke regio

De laatste manier om te bepalen waar je volgende wijnvakantie zal zijn, is om wat onderzoek te doen naar elke regio. Je moet factoren overwegen zoals of de regio goed is voor het proeven of zelfs het maken van je eigen wijnen. Daarnaast moet je ook kijken naar welke soorten voedsel je van kunt genieten in de regio en eventuele andere activiteiten die beschikbaar zijn.

Al met al zijn er verschillende manieren om te bepalen waar je volgende wijnvakantie zal zijn. Of je nu op zoek bent naar de perfecte smaak, de ideale periode, het beste budget of simpelweg wat avontuur wilt beleven, er is voor ieder wat wils. Een wijnvakantie zal zeker het hoogtepunt van je reizen zijn en je laten genieten van de heerlijkste wijnen ter wereld.