Bij een high wine denken we vaak aan een chique tent, waar we heerlijk genieten van verschillende soorten wijnen onder het genot van wat bijpassende hapjes. Natuurlijk ontzettend gezellig, maar niet de enige manier om een leuke high wine te doen met bijvoorbeeld vrienden of familie. Wist je namelijk dat er ook steeds meer mensen kiezen voor een high wine in het park? Natuurlijk wel als het weer een beetje meezit, bijvoorbeeld tijdens een heerlijke zomeravond, waarbij je onder het genot van een sauvignon geniet van de ondergaande zon. Om ervoor te zorgen dat ook jij een goede high wine kunt organiseren, gewoon bij je in het park, hebben we een aantal tips voor je.

Koop een goede rugtas

Wanneer je heerlijk aan de wijn gaat, laat je de auto natuurlijk thuis. Omdat het niet handig is om flessen wijn, glazen en ook wat lekkers mee te moeten nemen in een plastic tas of een handtas, is een rugzak een stuk handiger. Helemaal wanneer je lekker op de fiets naar het park gaat. Kijk daarom even goed naar rugtassen met meerdere vakken, zodat je alles goed en veilig in je tas kunt doen en het ook heel aankomt. Let daarbij ook even op of de schouderbanden van de tas verstelbaar zijn, zodat je ze kunt afstellen op jouw houding en lengte.

Maak een goede planning

Een high wine is niet zomaar iets. Wat vooral belangrijk is, is  dat je weet welke wijnen je moet kiezen en ook de volgorde hiervan. Zo is het niet handig om te beginnen met een merlot, maar hier bijvoorbeeld mee af te sluiten, mits jullie natuurlijk van een goede stevige rode wijn houden. Begin bijvoorbeeld met een heerlijke frisse droge witte wijn, gevolgd door een rosé. Je zult merken dat dit, vooral wanneer het buiten wat warmer is, een stuk lekkerder is, dan wanneer je met een te zware wijn begint. Dit geldt natuurlijk ook voor te hapjes, aangezien een goed blokje kaas de smaak van een rode wijn kan versterken. Shop dus eerst een goede rugzak bij een online tassenwinkel om alles mee te kunnen nemen en denk daarna goed na over de verschillende wijnsoorten die je wilt proeven.

Zorg voor sfeer en gezelligheid

Een glaasje wijn en een ondergaande zon in het park is natuurlijk al enorm gezellig. Om het nog even wat gezelliger te maken, is het ook leuk om bijvoorbeeld wat muziek af te spelen en een spelletje te spelen. Hoe leuk is het om lekker met een stel vrienden in het park te zitten, terwijl je onder het genot van een glaasje wijn, wat lekkere hapjes en de ondergaande zon, samen een potje Yahtzee of Kolonisten van Catan speelt? Natuurlijk moet je er wel even rekening mee houden dat je waarschijnlijk niet de enige in het park bent en je de muziek niet te hard zet. Zijn jullie klaar, kijk dan ook goed om je heen, zodat je geen troep achterlaat. Klinkt vanzelfsprekend, maar gebeurt helaas niet altijd.