Een Sauvignon Blanc, Merlot of Chardonnay. Het zijn stuk voor stuk heerlijke wijnen die zeker niet mogen ontbreken op een high wine. Maar niet iedereen is fan van alcoholhoudende drank. Gelukkig zijn er uitstekende alcoholvrije alternatieven. Er is tegenwoordig namelijk volop keuze op het gebied van alcoholvrije drank. Bij Alcoholvrijshop bestel je de beste alcoholvrije drank voor jouw high wine. Hieronder lees je meer over het organinseren van een alcoholvrije high wine. 

High Wine

Een High Wine wordt over het algemeen gezien als het alcoholische zusje van de high tea. Het grootste verschil is dat in plaats van thee alleen wijn geserveerd wordt. Daarnaast maken zoetigheid en taartjes plaats voor hartige hapjes en vind een high wine vaak later in de middag plaats. Ondanks het alcoholische-imago kan een high wine natuurlijk ook uitstekend worden georganiseerd zonder alcohol. Dit is namelijk net zo leuk en lekker. 

Schaf verschillende soorten wijn aan

Net zoals bij normale wijn zit er ook tussen alcoholvrije wijn veel verschil. Zo heb je bijvoorbeeld droge wijn, zoete wijn, kruidige wijn of zelfs vegan wijn. Al deze verschillen maken het lastig om te bepalen welke wijnen je gaat schenken. Om het jezelf gemakkelijk te maken kan je er daarom voor kiezen om drie wijnrondes te houden en wit, rood en rosé te schenken. Wissel hierbij af qua droogte en smaak. Ga bijvoorbeeld voor een kruidige halfdroge Riesling, een zoete rode Castillo de Salobreña en een droge Rosé. Zo heb je voor ieder wat wils. 

Hapjes

Tijdens een high wine zijn de hapjes bijna net zo belangrijk als de wijn. Bepaalde gerechten kunnen er namelijk voor zorgen dat de smaak van de wijn nog meer naar boven komt. De wijn smaakt hierdoor nog beter. Bij een high wine worden voornamelijk hartige hapjes geserveerd. Denk hierbij aan bruschetta, verschillende soorten kazen, noten of een charcuterie plank met verschillende soorten vlees. 

Het is verstandig om voorafgaand goed te kijken welke gerechten bij de door jou uitgekozen wijnen passen. Zo smaakt vlees erg lekker bij rode wijn en zijn visgerechten juist erg lekker bij witte wijnen. Pas jouw hapjes waar mogelijk aan op de wijnen die je gaat serveren.