In de zomer is er niets beter dan het buitenleven omarmen en genieten van heerlijke wijn en smakelijke hapjes. Waarom zou je niet een originele draai geven aan de traditionele high wine door een picknick in de buitenlucht te organiseren? Een combinatie van verfijnde wijn, verrukkelijke hapjes en een vleugje zonneschijn zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring creëren. Lees verder om te ontdekken hoe je een leuke high wine in de vorm van een picknick opzet en welke hapjes perfect passen bij verschillende soorten wijn.

Smaakvolle hapjes die de wijnbeleving versterken

Bij het plannen van een high wine picknick draait alles om het vinden van de juiste balans tussen wijn en lekkernijen. Bij een lichte wijn, zoals Sauvignon Blanc kun je kiezen voor een selectie van zeevruchten zoals garnalen, oesters en gerookte zalm. Combineer deze met een frisse salade met een vleugje kruiden. Bij rode wijn, zoals een elegante Pinot Noir passen zachte kazen zoals brie en camembert perfect. Voeg wat gedroogde vruchten en noten toe voor wat extra zoetigheid. Voor een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon kun je hartigere hapjes overwegen, zoals gegrilde worstjes, olijven en stukje pure chocolade. 

Benodigdheden 

Bij een picknick is de juiste uitrusting van groot belang. Koeltassen zijn onmisbaar om je wijn en hapjes koel te houden, vooral op warme dagen. Hierdoor blijven je drankjes verfrissend en je eten heerlijk koel. Vergeet ook niet om enkele koelelementen toe te voegen om de temperatuur optimaal te houden. Maak de picknick af door al het lekkers in bedrukte koeltassen met naam of leuke print mee te nemen. Bij stralend weer zijn zonnebrillen eveneens essentials. Ze beschermen niet alleen je ogen tegen de zon, maar voegen ook een vleugje stijl toe aan je picknickoutfit. Zoek naar modellen met UV-bescherming voor de beste zorg voor je ogen. Zonnebrillen met opdruk zijn een leuke toevoeging aan de high wine picknick. 

Locatie en setting

Het succes van een high wine picknick begint bij het kiezen van de ideale locatie en het creëren van een sfeervolle setting. Denk na over een mooie buitenlocatie. Een lokaal park, een rustige weide, een pittoresk strand of zelfs de tuin van een vriend kunnen allemaal leuke opties zijn. Denk ook na over de bereikbaarheid en of er voldoende ruimte is om comfortabel te zitten. Kies voor zachte dekens, kussens en lage tafeltjes om een ontspannen sfeer te creëren. Breng de juiste aankleding mee om de sfeer te benadrukken. Denk aan lichte stoffen, zoals tafelkleden en servetten in zachte kleuren die passen bij de natuurlijke omgeving. Je kan altijd wat extra versiering toevoegen. Probeer de natuurlijke omgeving in je voordeel te gebruiken bij het inrichten van de setting. Plaats je picknickkleed bijvoorbeeld op een plek met een prachtig uitzicht. Het tijdstip van de dag kan een groot verschil maken in de sfeer van je high wine picknick. Overweeg of je wilt genieten van de zonsondergang, het gouden uur voor wat magisch licht of een middagpicknick met veel daglicht. Het tijdstip van de dag heeft invloed op de hele ambiance.