High wine in Alkmaar

Wanneer je gaat High Winen in Alkmaar raden we je aan om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige waagplein. Dit gezellige plein met zijn prachtige waagtoren ligt op loopafstand van de twee grote Alkmaarse winkelstraten (De Laat en de Langestraat).

4.4/5

Wat is de beste High Wine van Alkmaar?

De beste High Wines in Alkmaar hebben we hierboven voor je op een rij gezet. Iedereen is wel bekend met de term high tea; gezellig verschillende soorten thee drinken met daarbij de lekkerste zoete taartjes en sandwiches. High wine, de nieuwste trend op culinair gebied, kan wel beschouwd worden als de hartige variant op de high tea. Onder het genot van kleine hapjes of fingerfood worden verschillende wijnen geserveerd. Kortom een kleine wijnproeverij met wat lekkers te eten. Een high wine bestaat vaak uit een afwisseling van warme en koude gerechtjes. Denk aan een soepje, minisandwiches, carpaccio en gehaktballetjes, maar ook een klein pastagerechtje kan tot de mogelijkheden behoren. De soorten hapjes en wijnen hangen natuurlijk voor een groot gedeelte af van wat voor restaurant de high tea aanbiedt. De hapjes en wijnen zijn altijd zorgvuldig geselecteerd en sluiten goed bij elkaar aan op het gebied van smaakbeleving.

Alkmaar meer dan alleen High Wine stad

Alkmaar staat bekend als kaasstad. Al vanaf 1365 wordt er een kaasmarkt gehouden op het Waagplein. Van april totHigh wine Alkmaar en met september wordt elke vrijdagochtend de kaasmarkt gehouden die wereldwijd bekend is. Bezoekers van heinde en ver kunnen zien hoe de kaasdragers met hun vrolijke hoedjes en speciale kleding, de kazen dragen, hoe er wordt gehandjeklapt, en hoe de kazen worden gekeurd en gewogen.

Naast de beroemde en drukke kaasmarkt kan je je onderdompelen in kunst en cultuur in het oude Alkmaar bij het Stedelijk Museum Alkmaar. Heb je nog niet genoeg van kaas en high wines? laat je dan verrassen in het Hollands Kaasmuseum of strijk neer op een van de vele gezellige terrasjes die in Alkmaar te vinden zijn. Ook voor de winkelliefhebber heeft Alkmaar veel te bieden. Naast de grote winkelketens zijn er in de “oude stad” de kleinere boetiekjes te vinden, waar je de leukste schatten op het gebied van mode, interieur en lifestyle kan vinden.

De leukste High wine Alkmaar

In kaasstad Alkmaar zijn er verschillende locaties waar een high wine arrangement wordt aangeboden. Na een dagje shoppen is het heerlijk om te genieten van een high wine in Alkmaar. Bij de High Wine van restaurant Vito kun je bijvoorbeeld een culinaire rondreis door Italie maken. Club en restaurant Rivers, met hun bijzondere locatie aan de passantenhaven aan de Turfmarkt zal zorgen voor een onvergetelijke high wine. Maar ook Heeren van Sonoy aan het Hof van Sonoy biedt een aantrekkelijk high wine arrangement in Alkmaar aan. De mogelijkheden zijn te over. Heb je meer zin in Italiaanse hapjes en wijnen of toch meer de fusion kant op. Kies een high wine die bij je smaak past of laat je juist verrassen. En wat is er leuker dan in een kaasstad als Alkmaar een high wine te nuttigen met uiteraard een stukje kaas. Vraag vooral naar de mogelijkheden voor een high wine in Alkmaar die bij je wensen aansluit.