High Wine in Deventer

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met een high tea. Deze van oorsprong Britse traditie is zo ingeburgerd in Nederland dat steeds meer restaurants, eetcafés, patisserieën en lunchrooms hun eigen variant van de high tea aanbieden. Juist omdat deze traditie zo’n trend is in ons land heeft deze ook zijn eigen vorm ontwikkeld. De high tea zoals wij deze kennen in Nederland wordt in Engeland eigenlijk afternoon tea genoemd. Het is het moment zo aan het eind van de middag dat men de tijd neemt om aan tafel te zitten met een kopje thee en diverse fingerfoods. 

5/5

Een high tea of toch een high wine in Deventer?

Omdat het format zo populair is in ons land zijn er steeds meer variaties op de high tea te ontdekken. Zo wordt er in diverse koffiehuizen al een high coffee geserveerd en is het op steeds meer locaties mogelijk om te genieten van een high wine. Een high wine is een, vaak vooraf te reserveren, arrangement waar je met familie, vrienden of collega’s kunt genieten van een paar heerlijke glazen wijn en wat hapjes. Een high wine wordt meestal geserveerd aan het eind van de middag of het begin van de avond, maar dat staat natuurlijk niet vast. Het concept van high wine is vergelijkbaar met een wijnproeverij: je maakt kennis met diverse smaken en deze worden gecomplementeerd door de geserveerde hapjes. Wat er precies op het menu staat is tijdens een high wine, net als bij een high tea, per locatie erg verschillend, maar het concept staat natuurlijk garant voor een plezierige avond. worden als de hartige variant op de high tea. Onder het genot van kleine hapjes of fingerfood worden verschillende wijnen geserveerd. Kortom een kleine wijnproeverij met wat lekkers te eten. Een high wine bestaat vaak uit een afwisseling van warme en koude gerechtjes. Denk aan een soepje, minisandwiches, carpaccio en gehaktballetjes, maar ook een klein pastagerechtje kan tot de mogelijkheden behoren. De soorten hapjes en wijnen hangen natuurlijk voor een groot gedeelte af van wat voor restaurant de high tea aanbiedt. De hapjes en wijnen zijn altijd zorgvuldig geselecteerd en sluiten goed bij elkaar aan op het gebied van smaakbeleving.

High Wine Deventer: de gastvrije hanzestad

Deventer is een hanzestad in de provincie Overijssel. Het is één van de oudste steden van ons land en is gelegen aan de rivier de IJssel. Vanwege de unieke ligging en de historie van de stad heeft Deventer veel te bieden qua bezienswaardigheden en activiteiten. Deventer is dan ook een geliefde stad voor toeristen die graag kennismaken met de historie van deze regio en die hun hart op kunnen halen bij de vele leuke winkeltjes en de talloze boekenwinkels in de pittoreske straatjes van de binnenstad. Door de populariteit van Deventer onder toeristen uit binnen- en buitenland vind je in de binnenstad een groot aanbod aan restaurants, eetcafés en barretjes. Rondom de Brink, het centrale plein in de binnenstad, zijn talloze terrasjes uitgestald waar je heerlijk kunt zitten en kunt genieten van de stad.

Een high wine in Deventer

Vanwege het ruime aanbod aan restaurants en andere horecagelegenheden in Deventer zijn er ook diverse locaties in de stad die een high wine aanbieden voor diverse gezelschappen. Op de website vind je alle horecagelegenheden die een high wine arrangement hebben en door de informatie van de diverse gelegenheden te raadplegen kom je meer te weten over het arrangement en de te verwachten drankjes en hapjes. Door vooraf te reserveren weet je zeker dat voor jouw gezelschap alles goed geregeld is. Op de avond zelf hoef je alleen maar te genieten van al het heerlijks dat wordt aangeboden en het gezelschap waarmee je op stap bent.