De leukste high wine locaties in Deventer

[insert_php]
include ‘listDeventer.php’;
[/insert_php]

High Wine in Deventer

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met een high tea. Deze van oorsprong Britse traditie is zo ingeburgerd in Nederland dat steeds meer restaurants, eetcafés, patisserieën en lunchrooms hun eigen variant van de high tea aanbieden. Juist omdat deze traditie zo’n trend is in ons land heeft deze ook zijn eigen vorm ontwikkeld. De high tea zoals wij deze kennen in Nederland wordt in Engeland eigenlijk afternoon tea genoemd. Het is het moment zo aan het eind van de middag dat men de tijd neemt om aan tafel te zitten met een kopje thee en diverse fingerfoods. Deze hapjes zijn traditioneel scones, sandwiches of andere soorten gebakjes. Alhoewel gebak en mini sandwiches ook in ons land erg populair zijn om te serveren bij de high tea verschilt het enorm per restaurant wat er op het menu staat. Net zoals het menu kan verschillen, kan ook het moment van de high tea verschillen. Zo wordt een high tea op diverse momenten van de dag georganiseerd en niet langer alleen maar aan het eind van de middag.

Een high tea of toch een high wine in Deventer?

Omdat het format zo populair is in ons land zijn er steeds meer variaties op de high tea te ontdekken. Zo wordt er in diverse koffiehuizen al een high coffee geserveerd en is het op steeds meer locaties mogelijk om te genieten van een high wine. Een high wine is een, vaak vooraf te reserveren, arrangement waar je met familie, vrienden of collega’s kunt genieten van een paar heerlijke glazen wijn en wat hapjes. Een high wine wordt meestal geserveerd aan het eind van de middag of het begin van de avond, maar dat staat natuurlijk niet vast. Het concept van high wine is vergelijkbaar met een wijnproeverij: je maakt kennis met diverse smaken en deze worden gecomplementeerd door de geserveerde hapjes. Wat er precies op het menu staat is tijdens een high wine, net als bij een high tea, per locatie erg verschillend, maar het concept staat natuurlijk garant voor een plezierige avond.

High Wine Deventer: de gastvrije hanzestad

Deventer is een hanzestad in de provincie Overijssel. Het is één van de oudste steden van ons land en is gelegen aan de rivier de IJssel. Vanwege de unieke ligging en de historie van de stad heeft Deventer veel te bieden qua bezienswaardigheden en activiteiten. Deventer is dan ook een geliefde stad voor toeristen die graag kennismaken met de historie van deze regio en die hun hart op kunnen halen bij de vele leuke winkeltjes en de talloze boekenwinkels in de pittoreske straatjes van de binnenstad. Door de populariteit van Deventer onder toeristen uit binnen- en buitenland vind je in de binnenstad een groot aanbod aan restaurants, eetcafés en barretjes. Rondom de Brink, het centrale plein in de binnenstad, zijn talloze terrasjes uitgestald waar je heerlijk kunt zitten en kunt genieten van de stad.

Een high wine in Deventer

Vanwege het ruime aanbod aan restaurants en andere horecagelegenheden in Deventer zijn er ook diverse locaties inhigh wine Deventer de stad die een high wine aanbieden voor diverse gezelschappen. Op de website vind je alle horecagelegenheden die een high wine arrangement hebben en door de informatie van de diverse gelegenheden te raadplegen kom je meer te weten over het arrangement en de te verwachten drankjes en hapjes. Door vooraf te reserveren weet je zeker dat voor jouw gezelschap alles goed geregeld is. Op de avond zelf hoef je alleen maar te genieten van al het heerlijks dat wordt aangeboden en het gezelschap waarmee je op stap bent.