Er zijn talloze manieren om te genieten van een wijntje. Bij een vuurtje in de tuin, op het terras of in een goed restaurant. Maar heb je wel eens nagedacht over een wijnproeverij op de grachten? In dit artikel vertellen we je alles over deze optie in Groningen.

Onderweg met de wijnboot

Een uitje naar Groningen kan op veel manieren ingevuld worden. Natuurlijk zijn er de actieve dingen zoals het beklimmen van de martinitoren, de wandeling door het noorderplantsoen en de vermoeiende kroegentocht. 

Een andere leuke optie is om de wijnboot in Groningen te proberen. De grachten van Groningen mag je sowieso niet missen, en dat is natuurlijk heerlijk met een wijntje erbij. Het is mogelijk om zelf met de boot op pad te gaan zodat je je niet aan een bepaalde schema hoeft te houden.

Aanmeren kan op de meeste locaties langs de grachten, waardoor je ook je stedentrip vanaf het water kunt volbrengen. Geen lange wachtrijen in de winkelstraat en geen file lopen. Een extra pluspunt is dat er bij de meeste kroegen en restaurants wel een aanmeerplek in de buurt is.

Wijnproeverij

Op de boot krijg je een selectie van wijnen mee. Hierbij kan er gekozen worden voor een wijntje op specifieke locaties of gewoon drinken wanneer jij daar zin in hebt. De keuze voor het arrangement is volledig aan jezelf. Wil je gewoon wat te drinken hebben of een echte proeverij met sommelier? Het kan allemaal.

Groningen bekijken vanaf de grachten is een unieke belevenis. Voor ieder gezelschap is er plek, of het nu gaat om een familiedag met meer dan 12 personen of een dagtripje met z’n drieën. 

De vaarroute is volledig aan jezelf. Het is mogelijk om richting het Hoornsemeer te gaan of enkel de traditionele route rondom het centrum van Groningen te volgen. Het is maar net waar je zin in hebt.