Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan wil je natuurlijk ook dat de wijn altijd op een goede temperatuur is. In dit geval kun je kiezen voor een wijnkast. Deze zorgen ervoor dat de wijn goed blijft en je ten alle tijden kunt genieten van een goede fles wijn. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen waarom iedereen kiest voor een wijnkast.

Altijd wijn op de goede temperatuur

Als je van wijn houdt, weet je dat de temperatuur van de wijn erg belangrijk is. Een constante temperatuur zorgt er namelijk voor dat de wijn veel langer goed blijft. Daarnaast kan de wijn daardoor ook veel langer bewaard worden. Ook kan het bewaren van de wijn op kamertemperatuur ervoor zorgen dat de wijn minder lang goed blijft. Als je kiest voor een wijnklimaatkast met 2 zones, ben je ervan verzekerd dat de wijn lang goed blijft.

Een goede luchtvochtigheid

Als je wijnen met een kurk wilt bewaren, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid goed blijft. Wanneer er namelijk te droge lucht om de fles heen zit, kan de kurk van de wijn uitdrogen. Als dit het geval is, kan er veel sneller zuurstof bij de wijn komen. Dit kan de wijn en de smaak van de wijn aantasten. Door het gebruik van een wijnklimaatkast kun je dit voorkomen. In de wijnklimaatkast is de luchtvochtigheid minimaal 65%. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kurk van de fles nooit uit kan drogen.

Bescherm je wijn tegen UV-straling

Naast de temperatuur en de luchtvochtigheid, kan ook UV-straling schadelijk zijn voor de kwaliteit van de wijn. De UV-straling kan de smaak en de geur van de wijn veranderen. Daarnaast kan ook de kleur van de wijn veranderen. Als je de wijn in een wijnkast zet, zorg je ervoor dat de UV-straling geen invloed op de wijn kan uitoefenen. Dit zorgt er direct voor dat de wijn niet aangetast kan worden en de kwaliteit zo goed mogelijk blijft. Ook blijft de wijn op deze manier zo lang mogelijk goed en kun je er na een lange tijd nog steeds van genieten!

Bewaar je wijn altijd horizontaal

Tot slot is het aangeraden om de wijn altijd horizontaal te bewaren. Op deze manier blijft de kurk van de wijn namelijk vochtig. Hierdoor is het voor zuurstof niet mogelijk om de fles in te komen, waardoor de wijn veel langer goed blijft. De kurk blijft door de wijn namelijk vochtig en kan niet uitdrogen. Als de kurk uitdroogt, kan er makkelijker zuurstof doorheen komen. Door de kurk vochtig te houden, voorkom je dit en blijft de wijn voor een zeer lange tijd erg lekker!