Op het moment dat je een of meerdere planten hebt aangeschaft, ga je natuurlijk op zoek naar een mooie bloempot. Voor een bloempot heb je meerdere keuzes. Je kunt bijvoorbeeld voor een plantenmand of een stenen bloempot kiezen. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze voor een terracotta bloempot. Deze is een van de betere bloempotten die je kunt kiezen. De terracotta bloempot heeft namelijk nog meerdere voordelen waar je wellicht nog helemaal geen kennis van had. In dit blog bericht willen we je om deze reden graag meer vertellen over de terracotta bloempot.

Een bloempot die water opzuigt

Het komt vaak voor dat mensen de planten te veel water geven. Dit zorgt er vaak voor dat de planten verdronken worden. Als je zelf planten in de woonkamer hebt staan, wil je dit natuurlijk voorkomen. Met het gebruik van de terracotta bloempot voor binnen zorg je ervoor dat de kans kleiner wordt om de plant te verdrinken. Dit komt omdat de pot is voorzien van veel poriƫn. Dit klinkt wellicht gek, maar dat is erg handig. Als er water in de bloempot komt, kan het water in de bloempot gaan zitten. Vervolgens kan het water verdampen aan de buitenkant van de pot. Hierdoor wordt een te grote hoeveelheid aan water gemakkelijk weggestuurd.

Het verkleuren van terracotta bloempotten

Een ander mogelijkheid dat kan gebeuren, is dat de terracotta bloempot verkleurd. Dit is voor veel mensen geen probleem, omdat de kleur nog steeds erg mooi blijft. Dit heeft te maken met kalk dat het water achterlaat als het verdampt. Na verloop van tijd zorgt deze kalk ervoor dat de terracotta bloempot witter wordt. Wil je echter niet dat de pot deze kleur aanneemt? Zet de pot dan voor een tijd in azijnwater. Het azijn zorgt ervoor dat het witte kalk verwijderd wordt. Wil je echter meer wit op de bloempot laten komen? Zet de bloempot dan voor een tijdje in water en laat hem daarna goed drogen. Zo verschijnt het kalk juist op de pot.

Een terracotta bloempot in de kleur die je zelf wilt!

Ben je de trotse eigenaar geworden van een aantal terracotta bloempotten? Dan kun je er veel meer mee dan je alvorens zou denken! De bloempotten lenen zich er namelijk perfect voor om te schilderen. Ga daarom eens creatief aan de slag en schilder de terracotta bloempot in een kleur die perfect bij je interieur past. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een mooie schildering op de pot te maken. Ga bijvoorbeeld voor een mooi patroon of kies een afbeelding die je na probeert te maken. Weet jij al hoe je de bloempot gaat schilderen?