Als je met vrienden of familie iets leuks wilt gaan doen, zijn er veel verschillende dingen die je kunt organiseren. Een van deze dingen is een high wine. Dit kan erg leuk zijn als er meerdere mensen ook erg van wijn houden. Op het moment dat je een wijnkast in je woning hebt staan, kun je direct aan de slag met een high wine. Je legt de verschillende wijnen gemakkelijk in de wijnkast om lekker op temperatuur te krijgen. Maar wat komt er allemaal kijken bij een high wine?

De verschillende soorten wijnen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je lekkere wijnen hebt voor de high wine. Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een oude wijn uit je wijnklimaatkast te halen. Deze kun je gebruiken voor speciale gelegenheden, zoals bij een high wine. Daarnaast kun je de kast natuurlijk vullen met veel meer verschillende wijnen, zodat je samen met je gasten een lekkere fles uit kunt kiezen. Ook kan het erg leuk zijn om er een kleine proeverij van te maken. Je haalt dan verschillende wijnen en schenkt iedere keer een nieuwe wijn in. Zo laat je iedereen kennismaken met verschillende lekkere wijnen.

De hapjes bij een high wine

Als je een high wine gaat geven, zijn de hapjes bijna net zo belangrijk als de wijn. Het is slim om in eerste instantie de hapjes in verschillende rondes te doen. Je kunt dan per ronde ook een nieuwe wijn introduceren. Vervolgens kun je de hapjes kiezen die goed aansluiten bij de wijn. Dit zorgt ervoor dat de smaaksensatie van de wijn goed overeenkomt met het eten. Hierdoor worden beide smaken goed gecombineerd en kun je verschillende hapjes proberen. Iedereen heeft natuurlijk een eigen smaak en kan zelf gaan proeven wat ze het lekkerste vinden bij de bepaalde wijnen.

Met wie ga je de high wine doen?

Voordat je alle inkopen gaat doen voor de high wine, is het belangrijk dat je weet wie je gasten zijn. Als je bijvoorbeeld graag een high wine wilt geven met enkel rode wijn, moet je natuurlijk wel gasten hebben die daar ook heel erg van houden. Zorg er daarom altijd voor dat je weet wie je precies uitnodigt en wat zij lekker vinden. Op deze manier kun je de inkopen van de wijn en de hapjes doen aan de hand van deze verschillende smaken. Uiteraard kun je het bezoek ook wat laten proeven wat ze nog nooit gehad hebben of dat wellicht tegendraads gaan. Zo weten ze voor de volgende keren precies wat ze wel en niet lekker vinden.